Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V čelnem trčenju pri naselju Turjak umrla oseba

86339337-EE6F-4712-8C7E-801B5D815375

Spletni medij 24ur.com poroča o smrtni prometni nesreči:

“Pri naselju Turjak se je zgodila huda prometna nesreča. V njej je na kraju dogodka umrla oseba, so sporočili ljubljanski policisti. 

Nekaj pred 8.30 se je na glavni cesti od Ljubljane proti Kočevju, pri naselju Turjak, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V čelnem trčenju vozil je ena oseba na kraju dogodka, kljub hitri zdravniški pomoči, umrla. Policisti trenutno še opravljajo ogled kraja nesreče, cesta pa je zaradi ogleda trenutno še zaprta, so sporočili s PU Ljubljana.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.