Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Slovenskobistriški policisti v eni noči pridržali tri pijane voznike in jim odvzeli vozniško dovoljenje

alkohol ne

Spletni medij 24ur.com poroča:

V Slovenski Bistrici so imeli policisti prejšnjo noč polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, s tem pa ogrožali prometno varnost. Vsem trem so odvzeli vozniška dovoljenja, ker pa niso imeli prevoza, so jih tudi začasno pridržali. Zoper kršitelje so podali obdolžilne predloge na pristojno okrožno sodišče.

Policisti PP Slovenska Bistrica so ponoči pridržali tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V Vrholah pri Laporju so ob 21.05 ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku preizkusa alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku so ugotovili, da ima v organizmu 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l).

Ob 1.35 so v Slovenski Bistrici nato ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l.

Ob 4.00 pa so prav tako v Slovenski Bistrici ustavili še 28-letnega voznika, ki je napihal 0,88 mg/l.

Vsem trem kršiteljem so odvzeli vozniška dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ker so bili brez prevoza do naslova bivanja, so bili pridržani. Zoper vse tri so policisti podali tudi obdolžilne predloge na pristojno okrožno sodišče, so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor (OKC PU MB).

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.