Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

“To bi moral slišati vsak od aktivnih udeležencev prometu”, je le eno izmed mnenj zaposlenega v podjetju Telemach

Telemach

Družili smo se tri izobraževalne dni z delavnico Živimo Vizijo NIČ.

Nič ni samoumevno zato je prav da spoštujemo svoje zdravje in življenje na vsakem koraku tako v profesionalnem kot tudi osebnem življenju. Prihod in odhod v službo, mobilnost v podjetju, vrednote, moj prispevek k uresničevanju Vizije Nic je le nekaj tem iz delavnic, ki so potekale v prijetnem vzdušju, odlično organiziranega okolja podjetja Telemach.

Pretekle dni smo se mudili na sedežu podjetja Telemach d.o.o., kjer smo širili sporočilnost Vizije NIČ. Torej, z nami je na poti do cilja Vizije NIČ še en partner več, ki se zaveda pomembnosti vsakega zaposlenega in njihovih cenjenih kadrov.

Moj prispevek k uresničevanju Vizije NIČ so zaposleni strnili:

  • temeljit razmislek nad svojim načinom vožnje, zgled ostalim udeležencem, zgled bližnjim
  • razmislek o tem, da je za ceno varnosti nepomembno, če zamudiš minuto ali dve…
  • pod vplivom alkohola ne bom sedla za volan prijateljem ne bom dovolila, da vozijo pod vplivom alkohola
  • spremembe moram začeti pri sebi, spreminjati odnos do vožnje
  • da med vožnjo nebom uporabljal telefona
  • ideja o pomembnosti in krhkosti človeškega življenja, početi dobro in spoštljivo eno stvar na enkrat še posebej na cesti…

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.