Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Postojni umrl traktorist

PN 22062021

Spletni medij 24ur.com poroča o smrtni prometni nesreči v pri Postojni:

“S Policijske uprave (PU) Koper so nas obvestili, da se je malo pred deseto uro dopoldan zgodila huda prometna nesreča med Postojno in Razdrtim, pri naselju Hruševje. V njej sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik traktorja. Slednji je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Policija okoliščine nesreče še preiskuje.

“Ob 9.45 je bil Operativno-komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči na regionalni cesti PostojnaRazdrto pri Hruševju. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik traktorja, ki je na kraju nesreče umrl,” nam je sporočil predstavnik koprske Policije David Iskra.

Zaradi obravnave prometne nesreče je cesta zaprta za ves promet. Voznikom na omenjeni relaciji Policija priporoča, da uporabljajo lokalne ceste oziroma avtocesto. Okoliščine nesreče Policija sicer še preiskuje.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.