Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Patrulje čista nula čista vest po Ljubljani opravile 580 preizkusov alkoholiziranosti, danes zvečer nova akcija v Ljubljani in na obali

ČNČV 2021 medgeneracijsko

Včeraj, 18. 6. 2021, smo se moderatorji Zavod Varna pot v večernih urah podali v prvo letošnjo “nekoronsko” akcijo Čista nula, čista vest po lokacijah v Ljubljani, kjer se združujejo mladi in se pričakuje pitje alkoholnih pijač. Vse z namenom, da spodbujamo primeren odnos do alkohola in odgovornost zlasti mladih voznikov, da vozijo trezni. Z akcijami Sloveniji želimo ljudi pripraviti do tega, da načrtujejo varen odhod domov z zabave in s tem prispevajo k uresničevanju Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Nagovorili smo: več kot 900 aktivnih udeležencev v prometu. Preizkus alkoholiziranosti jeo pravilo 580 oseb. Rezultati pa so pokazali:

0.0 mg/l 30% TREZNI UDELEŽENCI
do 0.24 mg/l (0.5 g/kg) 31% POD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
od 0.24 do 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 22% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
nad 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 17% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE (18 kazenskih točk)

Odgovorne “0,0 vozniki” smo nagrajevali s praktičnimi nagradami sponzorja Generali. Na alkoholizirane voznike pa smo apelirali, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza – naj prosijo za prevoz treznega prijatelja, uporabijo javni prevoz ali pa pokličejo taksi. Naj jih zapeljejo trezni. – UTRINKI S TERENA


DANES NADALJUJEMO: naše mlade moderatorje najdete med 20. in 24. uro, v središču Ljubljane in na ulicah obalnih mest – Koper, Izola, Piran in Portorož. Prevzemimo odgovornost in izberimo pravo odločitev #cistanulacistavest. Če nam skupaj uspe ohraniti eno življenje, nam že to pomeni spodbudo pri uresničevanju ciljev Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.