Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Patrulje čista nula čista vest po Ljubljani opravile 580 preizkusov alkoholiziranosti, danes zvečer nova akcija v Ljubljani in na obali

ČNČV 2021 medgeneracijsko

Včeraj, 18. 6. 2021, smo se moderatorji Zavod Varna pot v večernih urah podali v prvo letošnjo “nekoronsko” akcijo Čista nula, čista vest po lokacijah v Ljubljani, kjer se združujejo mladi in se pričakuje pitje alkoholnih pijač. Vse z namenom, da spodbujamo primeren odnos do alkohola in odgovornost zlasti mladih voznikov, da vozijo trezni. Z akcijami Sloveniji želimo ljudi pripraviti do tega, da načrtujejo varen odhod domov z zabave in s tem prispevajo k uresničevanju Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

Nagovorili smo: več kot 900 aktivnih udeležencev v prometu. Preizkus alkoholiziranosti jeo pravilo 580 oseb. Rezultati pa so pokazali:

0.0 mg/l 30% TREZNI UDELEŽENCI
do 0.24 mg/l (0.5 g/kg) 31% POD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
od 0.24 do 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 22% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE
nad 0.52 mg/l (1.1 g/kg) 17% NAD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE (18 kazenskih točk)

Odgovorne “0,0 vozniki” smo nagrajevali s praktičnimi nagradami sponzorja Generali. Na alkoholizirane voznike pa smo apelirali, naj si poiščejo alternativno obliko prevoza – naj prosijo za prevoz treznega prijatelja, uporabijo javni prevoz ali pa pokličejo taksi. Naj jih zapeljejo trezni. – UTRINKI S TERENA


DANES NADALJUJEMO: naše mlade moderatorje najdete med 20. in 24. uro, v središču Ljubljane in na ulicah obalnih mest – Koper, Izola, Piran in Portorož. Prevzemimo odgovornost in izberimo pravo odločitev #cistanulacistavest. Če nam skupaj uspe ohraniti eno življenje, nam že to pomeni spodbudo pri uresničevanju ciljev Vizije NIČ – nič smrtnih žrtev in težko poškodovanih na naših cestah.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.