Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Generalna skupščina EuroRAP – novi izzivi, cilj udejanjanje Vizije NIČ in ponovni mandat v upravnem odboru zaupan Robertu Štabi

EuroRAP

Danes je v okolju Zoom potekala Generalna skupščina Eurorap. Udeležilo se jo je 53 sodelujočih predstavnikov, ki v okviru konzorcija sodelujejo v programu EuroRAP, Eira in iRap.

Delegati so razpravljali o programskih vsebinah, letnemu in finančnemu poročilu, aktivnostih Covid-19, se izobraževali v štirih tematskih delavnicah Inovacije, Protokoli RAP, Komunikacija in zagovorništvo ter Projekti.

V okviru programa so potekale tudi volitve za člane upravnega odbora, kjer so delegati ponovno izvolili Roberta Štabo za mandat 3 let do leta 2024.

Navzoče je nagovoril tudi Jean Todt – posebni odposlanec ZN za varnost cestnega prometa in predsednik FIA.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.