Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaključek delavnic 5xSTOP je kul na gimnaziji Bežigrad

5xSTOP je kul gimnazija Bežigrad

Z današnjim dnem zaključujemo produktiven teden v znamenju gimnazije Bežigrad, saj smo se vsak dan družili z dijaki 1. letnikov v sklopu delavnic 5xSTOP je kul … končno tudi v živo 💪

Dijaki pa so o delavnici zapisali:

“Delavnica mi je bila zelo všeč, tema je bila predstavljena na zelo lep in pristen način, kar je name pustilo velik vtis. vodja naše skupine je celotno stvar predstavila čudovito in zdi se mi zelo pogumno iz njene strani, da je na takšen način govorila o svoji izkušnji s prometno nesrečo.”

“Mislim da nam je delavnica predstavila koliko lahko izgubimo s prometno nesrečo in kako lahko se to zgodi. pomagala pa mi je tudi razumeti čustva, ki jih lahko doživlja nekdo, ki izgubi bližnjega kar mi pomaga pri razumevanju moje prijateljice. občudujem in se zahvaljujem vsem, ki so pripravljeni deliti svoje boleče spomine in zgodbe. hvala.”

“Delavnica mi je bila zelo všeč, saj so bile vsebine predstavljene na zanimiv in interaktiven način. mislim, da delat oclično delo, le tako naprej :)”

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.