Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Alkohol, hitrost prednjačijo med vzroki najhujših nesreč

8ADF22FC-ED76-4932-A1D3-3947A775EA4A

Spletni medij rtvslo.si poroča:

“Agencija za varnost prometa in policija opozarjata na varno udeležbo motoristov na cestah. Maja je umrlo osem motoristov, kar je toliko kot marca in aprila skupaj. Med vzroki izstopata neprilagojena hitrost ter nepravilna smer vožnje.

Do 31. maja  je bilo letos v prometnih nesrečah udeleženih 138 voznikov motornih koles ter 90 voznikov mopedov. Medtem je bilo lani v enakem obdobju v prometnih nesrečah udeleženih 142 voznikov motornih koles in 100 voznikov mopedov, so v sporočilu za javnost zapisali na generalni policijski upravi (GPU). Skoraj dve tretjini (145 od 228) prometnih nesreč so letos povzročili vozniki enoslednih motornih vozil sami. V prometnih nesrečah je bilo letos hudo poškodovanih 46 motoristov, 111 je bilo lažje poškodovanih. 

Zato so napovedali, da bo policija začela intenzivne dejavnosti tudi na področju nadzora nad vozniki enoslednih motornih vozil: “V skladu z možnostmi bo policija občasno izvajala tudi nadzor prometa iz zraka. Policija je na odsekih, kjer je prometna varnost slabša, že začela postavljati silhuete policistov z radarjem.””

Preberite več tukaj.