Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 43-letni motorist

PN 02062021

Policija poroča:

“2. 6. 2021 ob 20.35 je bila na območju PU Ljubljana prometna nesreča s smrtjo voznika motornega kolesa. 43 letni moški iz Ljubljane je vozil motorno kolo znamke KTM, 1290 SUPER DUKE, po glavni cesti na relaciji Rašica – Žlebič. V bližini kraja Ortnek v občini Ribnica, je v levem nepreglednem ovinku zapeljal na bankino, kjer je izgubil oblast nad vozilom, da se je prevrnilo na levo stran in drselo po vozišču v smeri vožnje, voznik pa je med drsenjem izpustil vozilo, vendar je kljub temu s telesom trčil v stebriček varovalne ograje, da je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Do 23.20 je bila cesta zaprta zaradi ogleda prometne nesreče.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.