Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 35-letni voznik osebnega avtomobila

35526205-D175-4F91-99DA-8FE837942F63

Policija poroča o novi smrtni prometni nesreči:

“30. 5. 2021 med 2.30 in 3.00 se je na lokalni cesti izven naselja Vrhovlje, Občina Brda, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla.

35-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Krasnega proti Vrhovljam. V desnem ovinku je z vozilom zapeljal levo izven vozišča na travnato brežino, kjer je trčil v drevo in ostal ukleščen v vozilu. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica okoliščine nesreče še preiskujejo.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.