Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan zapeljal v reko, rešil ga je voznik, ki je pripeljal mimo

ne alkoholu 2

Spletni medij 24ur.com poroča o prometni nesreči pod vplivom alkohola, ki se je na srečo končala brez žrtev:

“Dolenjski policisti so bili obveščeni, da je na cesti od Grma proti Štefanu 63-letni voznik zapeljal v reko Temenico. Iz vode, iz katere je molela samo še streha avtomobila, ga je rešil voznik, ki je pripeljal mimo, so sporočili s PU Novo mesto, kjer dodajajo, da je bil moški pod vplivom alkohola.

Kot so še zapisali v policijskem sporočilu, je po prvih voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste v reko. Iz vozila pa ga je torej rešil voznik, ki je videl nesrečo. Ta se je ustavil in 63-letniku pomagal iz vode, slednji pa je nato kraj nesreče zapustil še pred prihodom policistov. Ti so ga nato zvečer našli na njegovem domu.

Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, avtomobil pa že nekaj let ni registriran. Policisti so mu zato odvzeli registrske tablice. Opravljen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,72 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.”

Vir.


Bodimo odgovorni. Recimo NE alkoholu v prometu in JA čisti nuli in čisti vesti!

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.