Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Kolesarski izpiti naših otrok po osnovnih šolah v Sloveniji – gostje na OŠ Prule v Ljubljani

1026EA9E-470B-4041-8D51-7EF8D1BECDC4

Številni učitelji po osnovnih šolah te dni z otroci 4. ali 5. razredov izvajajo praktični del vožnje za pridobitev kolesarskega izpita. Gre namreč za prvo in pravo “vozniško dovoljenje”, ki otrokom omogoča samostjno udelelžbo v prometu.

Tam, kjer je to vzorno organizirano, kar v MO Ljubljana nedvomno je, poleg učiteljev sodelujejo se občinski SPV, mestni redarji, policija, starši in drugi prostovoljci.

Učitelji, ki podajajo teoretični in praktični del izobraževnja morajo opraviti program Zavod RS za šolstvo in Agencije za varnost prometa (ki tradicionalno obsega toeretičen del poznavanja pravil, znakov itd., veščine na prometnem poligoni, praktično učenje na cestah in preizkus znanja), kar nemalokrat starši spregledamo v mislih, da je varna udeležba in kolesarski izpit nekaj samoumevnega.

Vendar, ni, bilo pa bi skladno z Vizijo NIČ, da je samoumeven naš vzgled tako staršev kot vseh udeležencev v prometu. Otroci nas opazujejo in v naših ravnanjih iščejo vzornika v pozitivni ali manj pozitivni smeri.

Druženje z izjemno in požrtvovalno učiteljico Andrejo Kovač in učenci OŠ Prule. 🤗