Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vidnost pešca ponoči ali ob slabi vidljivosti?

pešec2

Pomemben del vzgoje in izobraževanja naših najmlajših je definitivno tematika vidnosti pešcev. Poudarimo uporabo odsevnih teles med hojo po robu cestišča v pogojih slabše vidljivosti, t.j. v mraku, ponoči, v megli ali dežju, saj so tako bolj vidni, vozniki jih prej opazijo ter se jim varno izognejo.

Voznik ponoči ali ob slabši vidljivosti opazi pešca:

  • s kresničko ali odsevniki veliko prej (na razdalji 136 metrov) kot tiste, ki nosijo
  • svetla (na razdalji 38 metrov) ali
  • temna oblačila (šele na razdalji 26 metrov).

Vse to in še več učenci spoznavajo v naših izobraževalnih programih:


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.