Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Kolesarka za posledicami prometne nesreče umrla v murskosoboški bolnišnici

PN 23052021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Prejšnji torek se je v Murski Soboti zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik avtobusa. Na prehodu za pešce in kolesarje je odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi, ter jo pri tem zadel. Kolesarka je bila hudo telesno poškodovana, včeraj pa je za posledicami nesreče umrla, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Murskosoboški policisti so sporočili, da so jih v nedeljo, nekaj po 20. uri, iz bolnišnice Murska Sobota obvestili, da je zaradi posledic prometne nesreče umrla kolesarka, ki je bila udeležena v prometni nesreči prejšnji torek v Murski Soboti.

Kot so že pred nekaj dnevi sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, se je prometna nesreča zgodila v torek malo pred 7. uro zjutraj. “Prometno nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je na prehodu za pešce in kolesarje pred krožiščem odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi, ter jo pri tem zadel,” so sporočili s PU Murska Sobota. 

Na avtobusu v času nesreče ni bilo potnikov. “Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika avtobusa podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo,” so povedali na PU Murska Sobota.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.