Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Kolesarka za posledicami prometne nesreče umrla v murskosoboški bolnišnici

PN 23052021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Prejšnji torek se je v Murski Soboti zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik avtobusa. Na prehodu za pešce in kolesarje je odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi, ter jo pri tem zadel. Kolesarka je bila hudo telesno poškodovana, včeraj pa je za posledicami nesreče umrla, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Murskosoboški policisti so sporočili, da so jih v nedeljo, nekaj po 20. uri, iz bolnišnice Murska Sobota obvestili, da je zaradi posledic prometne nesreče umrla kolesarka, ki je bila udeležena v prometni nesreči prejšnji torek v Murski Soboti.

Kot so že pred nekaj dnevi sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, se je prometna nesreča zgodila v torek malo pred 7. uro zjutraj. “Prometno nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je na prehodu za pešce in kolesarje pred krožiščem odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi, ter jo pri tem zadel,” so sporočili s PU Murska Sobota. 

Na avtobusu v času nesreče ni bilo potnikov. “Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika avtobusa podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo,” so povedali na PU Murska Sobota.”

Vir.