Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek vikenda se je začel tragično, na slovenskih cestah so ugasnila kar tri življenja

361A03B2-6450-4492-BC8D-BE15BB896F0C

Ob 17.30 se je v naselju Kojsko, občina Brda, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 58-letni voznik motornega kolesa, je padel na levo smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pripeljalo tovorno vozilo.
Vir.

Ob 20.45 se je na lokalni cesti v naselju Zabukovica, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 54-letni voznik osebnega avtomobil, ki je trčil v betonski podporni zid.
Vir.

Ob 0.23 pa se je v naselju Gaj v občina Slovenska Bistrica osebno vozilo prevrnilo na streho. Oseba je na kraju nesreče poškodbam podlegla.
Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.