Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Začetek 6. globalnega tedna prometne varnosti ZN

UNRSW

Danes se začenja 6. Globalni teden prometne varnosti ZN UN Global Road Safety Week, ki poteka pod sloganom ‘Streets for life #Love30 (17.-23. maj).

Več o aktivnostih najdete na uradni spletni strani tukaj.

Za današnji globalni uvodni dogodek ob 14.00 se lahko registrirate tukaj.

Svetovni voditelji bodo govorili o pomenu ulic z nizko omejtivijo hitrosti in delu, ki se opravlja za doseganje omejitev hitrosti 30 km/h.

Morda je slika naslednjega: 4 osebe, ljudje stojijo in besedilo, ki pravi »GLOBAL LAUNCH THE 6TH UN GLOBAL ROAD SAFETY WEEK MAY 17, 2021 AT2 PM CET unroadsatetyweek.org 30 KM/H Streets for Love30 Tedros Adhanom Ghebreyesus Organization STATEMENTS Memnber Maimunah Register at bit.ly/33qgska Jean Sana'a Khasawneh GlobaYouth Road Safety Mandela Initiative Lord Robertson Elke PANEL Safety Bloomberg Brandt Rob Volkan President Jong Fernando Grande-Marlaska miste .h(i) Eneroth Assembly Yooh ogramme Stefanie Holzwarth pecialist UN-Habitat Sidik EL Etienne Injury Prevention Foundation YOURS Youth Event moderated Host and Journalist, Maryam Nemazee Jazeera Media Network«

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.