Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

alko

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V soboto se je na Velikem Mlačevem zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Izkazalo se je, da je povzročitelj nesreče vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bilo to zaradi podobnih prekrškov že odvzeto, poleg tega pa je vozil pod vplivom alkohola. V nesreči se je poškodovala ena oseba, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. 

Nesrečo, ki se je zgodila v soboto, nekaj pred 15. uro, je povzročil voznik osebnega vozila, ki je iz smeri Grosuplja proti Velikem Mlačevem vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznico vozila pred seboj. Vozilo voznice je nato odbilo še v vozilo pred njo, v katerem se je voznica lažje poškodovala, zato so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. 

V postopku so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja (saj mu je bilo zaradi podobnih prekrškov že odvzeto) in pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

Voznika so pridržali in mu odredili strokovni pregled, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.