Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrl 52-letni voznik mopeda

F546BC39-52CA-4483-84D4-06237ABE16FD

Policija poroča o novi smrtni prometni nesreči:

“11. 5. 2021 ob 16.30 se je na lokalni cesti izven naselja Krajna Brda v občini Sevnica zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.52-letni moški je vozil moped po lokalni cesti Blanca – Kranja Brda – Čanje in izven naselja Krajna Brda zapeljal s ceste in se tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju prometne nesreče.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.