Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prevoz otrok – lahko je, lahko ni največji problem

web naslovne slike

Zaupanje je ena izmed pomembnih vrednot. Ko se poruši, nastopi strah, nervoza, različne interpretacije, strokovni, nestrokovni predlogi, rešitve.

Danes že drugi dan beremo v medijih, da je policija zasačila pijanega in v drugem primeru zadrogiranega voznika, ki sta prevažala naše otroke. Ni dvoma, da pri dnevnih nekaj sto organiziranih prevozih naših otrok, je naše zaupanje v izvajalce bilo zelo visoko. Njihov trud, profesionalnost, pozitiven pristop je nenadoma v dvomu. Zaradi dveh neodgovornih voznikov! Vendar sedaj pa tu nastopi še ena zanka – zanka strahu. Ali sta res samo 2 ali jih je več, pa policisti iz različnih razlogov in drugih nalog niso odkrili več takih? Ne vemo, vendar dvom ostaja. In ko nastopi slednje, bi odgovorni lahko in morali ukrepati nemudoma – najmanj s predlogom in sistemskimi rešitvami – kaj bomo ukrenili takoj, da se bo naše zaupanje povrnilo, neodgovornim voznikom pa onemogočilo pod takimi ravnanji sesti za volan in ogrozati naše otroke.

Za uresničitev Vizije NIČ je to stvar zrelosti in dobre volje za jasen cilj:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.