Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

E-delavnice zv0zi na OŠ Loka Črnomelj

kolaž zv0zi OŠ Loka Črnomelj

Včeraj smo družili na daljavo z učenci 9. razredov na OŠ Loka Črnomelj. Rdeča nit e-delavnice zv0zi je osebna izpoved žrtve prometne nesreče. Oseba, ki je doživela prometno nesrečo ali pa v prometni nesreči izgubila bližnjega. Skozi zgodbe naših ambasadorjev se dotaknemo različnih vidikov prometne varnosti, kot so na primer naletne teže in pomembnost uporabe varnostnega pasu, pot ustavljanja v različnih razmerah, uporaba mobitela in drugih motilcev v prometu, ipd.


Kako e-delavnice izgledajo?


Vsi smo na nek način aktivno vključeni v promet, zato soustvarjajmo varno mobilnost in uresničujmo cilj Vizije NIČ. www.vizijanic.si


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.