Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V letu 2020 4.000 manj smrtnih žrtev na EU cestah kot leta 2019

EC Transport RS statistic

Evropska komisija je objavila začasne podatke o smrtnih žrtvah prometnih nesreč v letu 2020. Ocenjujejo, da je lani v prometnih nesrečah umrlo 18.800 ljudi, kar je 17-odstotni padec v primerjavi z letom 2019. To pomeni, da je v letu 2020 na cestah EU življenje izgubilo skoraj 4.000 ljudi manj kot v letu 2019. Manjši obseg prometa je zaradi pandemije Covid-19 očitno, čeprav težko izmerljivo, vplival na število smrtnih žrtev na cestah.

Celotno poročilo o začasnih podatkih je na voljo na spletni strani Evropske komisije tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.