Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Naj Vizija NIČ povezuje – VIDEO

print screen

Ob obeležitvi osrednjega Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč v EU 2017 smo v FEVR pričeli s programom We live Vision ZERO. Njen program ob podpori številnih vladnih in nevladnih organizacij izvajamo pod sloganom Živimo Vizijo NIČ. Številni posamezniki, podjetja, vrtci, šole, lokalne skupnosti … se pridružujejo, sodelujejo, spodbujajo itd. Sporočilnost in namen je povsem jasen.

Ni težko, verjemite. Začnimo pri sebi in razširimo mrežo varne mobilnosti.

Podjetju Miss Moose je uspelo naše poslanstvo strniti v verzijo in sporočilnost, ki jih dela posebne in odlične. Dokazali so, da je čas koronavirusa in po njem čas povezovanja pravih ljudi in pravih ciljev.


Javno podporo aktivnostim Vizije NIČ, Desetletju za večjo prometno varnost na cestah 2011-2020 ter zmanjševanju števila smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih za 50 % so podpisali:

 • Jeannot Mersch – predsednik FEVR  
 • Violeta Bulc – evropska komisarka za promet
 • Dr. Milan Brglez – predsednik Državnega zbora R Slovenije
 •  Dr. Maja Makovec Brenčič – ministrica za izobraževanje, znanost in šport
 • Dr. Peter Gašperšič  – minister za infrastrukturo
 • Mag. Ivan Kapun  – vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi
 • Mag. Igor Velov – direktor Javne agencije za varnost prometa
 •  Zoran Jankovič – župan MO Ljubljana 
 • John Dawson – ustanovitelj in predsednik iRAP
 • Ferry Smith – predsednik EuroRAP
 • Robert Štaba – predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik FEVR 

Naj bodo slovenske ceste varne. Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ tudi vi!

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.