Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vožnja pod vplivom alkohola med politiki

Dnevnik 24.4.21

Novinar Zoran Potič je v današnjem Dnevniku osvetlil problematiko alkohola, vožnje in udeležbo politikov. Naš odgovor, ki smo ga poslali na poziv je:

“V družbi, kjer je alkohol sprejemljiv in toleriran kot ‘napakica, ki se lahko zgodi vsakomur, neradi sprejemamo dejstvo in odgovornost, da za navedenimi številkami stojijo konkretni ljudje. Alkoholu v prometu je treba reči ne. To bi toliko bolj moralo veljati za vse, ki bi lahko bili vzor otrokom in vsem nam, ki se trudimo za varno mobilnost.
Ob tovrstnih zgodbah nas preplavi žalost in bolečina zaušnice. Vemo, da je v javnosti ponovno pokopano kar nekaj truda in vztrajnega dela.”

Robert Štaba, Dnevnik 24. 4. 2021

Celoten članek na voljo tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.