Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Posvet Preiskovanje prometnih nesreč: kriminalistični in kazenskopravnividiki ter pametna vozila

posvet preiskovanje PN

Danes na Fakulteti za varnostne vede, Univerza v Mariboru, poteka online posvet z naslovom Preiskovanje prometnih nesreč: kriminalistični in kazenskopravnividiki ter pametna vozila.

Cilj posveta je pokazati kompleksnost preiskovanja prometnih nesreč, posledice prometnih nesreč ter predstaviti trende na področju razvoja sistemov v vozilih.

Posvet je namenjen vsem, ki jih obravnavana tematika zanima, še posebej pa policistom, kriminalistom, tožilcem, sodnikom, izvedencem, razvijalcem avtomobilskih sistemov in strokovnjakom, ki se ukvarjajo s prometno varnostjo.

Na posvetu sodeluje tudi Robert Štaba, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR in predsednik Zavoda Varna pot s prispevkom Umestitev Vizije NIČ v postopke preiskovanja prometnih nesreč.

Iz predstavitev in razprave je zaznati, da je izbira tematike izkazala potrebo povezovalne vloge tako interdisciplinarnega področja kot so vzroki, posledice, obravnava, analize, sodobne tehnologije, filozofija Vizije NIČ in procesiranje prometnih nesreč.

Organizatorju je to uspelo za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Samo na tak način bo Slovenija lahko v EU in svetovnem merilu vstopila v krog najboljših in primerov dobrih praks. Rezultat pa bo viden in zaznan v zasledovanju ciljev Vizije NIČ.

Program posveta: