Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan trčil v vozilo Policije in pobegnil s kraja nesreče

alko

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Policisti mariborske policijske uprave so v petek obravnavali dva voznika, ki sta pijana sedla za volan. 34-letnik je trčil v bočno ogledalo službenega vozila Policije, nato pa odpeljal s kraja nesreče.

Sinoči je 34-letni voznik osebnega avtomobila v Kalšah ob srečevanju trčil v bočno ogledalo službenega civilnega vozila Policije in po trčenju, ne da bi ustavil, odpeljal s kraja nesreče. Policisti so ga vseeno ujeli in ustavili. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 34-letnik v organizmu  0,65 mg/l alkohola, sporočajo z mariborske policijske uprave. 

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. 

Že v petkovih dopoldanskih urah pa so policisti v Brengovi ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pijan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v krvi 1,22 mg/l alkohola.

Policisti so ga pridržali do streznitve in bodo tudi zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, še sporočajo s PU Maribor.” 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.