Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na območju Mislinjske Dobrave umrla sopotnica

PN 14042021

Policija poroča o smrtni prometni nesreči na območju Mislinjske Dobrave:

“Na glavni cesti izven naselja Mislinjska Dobrava v občini Slovenj Gradec se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil, v kateri je ena oseba umrla. 81-letni voznik osebnega avtomobila je vozil v smeri Slovenj Gradca in pri tem nenadoma zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebno vozilo, ki ga je pravilno v nasprotni smeri pripeljal 34-letni voznik, za njim pa 43-letna voznica, ki je trčila v vozilo 34-letnika od zadaj. Na kraju nesreče je zaradi hudih telesnih poškodb umrla 80-letna sopotnica v vozilu povzročitelja.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.