Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja‘

2021 Jumbo 40d_4x3_v11-OK
Akcija 40 dni brez alkohola (17. 2. – 3. 4. 2021) se je prevesila v zaključni del. Ob tej priložnosti organizatorji akcije ob podpori NIJZ organizirajo zaključni dogodek, na katerem bodo sodelujoči izmenjali informacije o oblikah pomoči ob težavah z alkoholom.

Dogodek ‘Mreža organizacij za pomoč pri alkoholu se predstavlja‘, bo v torek, 30. 3. 2021, od 9.30 do 11.00 (Zoom).

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen strokovnim delavcem, ki delujejo na področju zasvojenosti (z alkoholom), prostovoljcem, novinarjem in zainteresirani javnosti, ki bi želeli spoznati, kakšne oblike pomoči trenutno delujejo pri nas in kam se lahko obrnejo po pomoč pri težavah z alkoholom.

Na dogodku bomo sodelovali tudi predstavniki Zavoda Varna pot, kjer bomo predstavili, kako se spopadamo s problematiko alkohola v prometu.

Več o dogodku si preberite na spletni strani 40 dni brez alkohola.

Prijava na dogodek je možna tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.