Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vozil pijan, ostal brez vozniškega izpita, a to ga ni ustavilo

alko

Spletni medij 24ur.com poroča o vozniku, ki so ga pijanega ustavili policisti in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Peš je odšel s kraja postopka, a se je hitro vrnil po vozilo in nadaljeval z vožnjo:

“37-letnika, ki so ga pijanega ustavili policisti in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, to ni ustavilo. Čeprav je peš odšel s kraja postopka, se je hitro vrnil po vozilo in nadaljeval z vožnjo. Ko so ga policisti še enkrat opazili in ga želeli ustaviti, pa ni upošteval njihovih znakov.

Policisti PU Celje so v ponedeljek, nekaj pred 8. uro zjutraj, na območju Tepanja obravnavali 37-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznik je vozilo zapustil in odšel s kraja, vendar se je po vozilo očitno kar hitro vrnil, saj so ga policisti v dopoldanskih urah opazili v Žičah, kjer so ga poskušali ustaviti, a znakov za ustavljanje ni upošteval.

“Kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju smo voznika, ki je z vožnjo ogrožal tako sebe kot tudi druge udeležence cestnega prometa, uspeli varno ustaviti v centru Slovenskih Konjic. Ker voznik ni hotel izstopiti iz vozila in ni upošteval ukazov policistov, smo uporabili prisilna sredstva. Voznika smo pridržali, ker je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje, brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa smo mu zasegli,” so sporočili s PU Celje in dodali, da bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog, za neodgovorna ravnanja v cestnem prometu pa je prejel globo v višini okoli 2000 evrov.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.