Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Spletni dogodek o informiranju in komuniciranju v mladinskem sektorju Slovenije

Spletni dogodek o informiranju in komuniciranju v mladinskem sektorju Slovenije (2)

Na pobudo Urada RS za mladino, v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije, Nacionalno agencijo MOVITMrežo MaMa in ob 10 letnici portala www.mlad.si, je danes potekal spletni dogodek o informiranju in komuniciranju v mladinskem sektorju Slovenije.

Na dogodku sta bila predstavljena komuniciranje in informiranje kot področji, ki ponujata številne izzive in priložnosti, dostop do kakovostnih informacij pa kot vse pomembnejši del pri pridobivanju znanj in veščin.

Pri tematiki digitalnega komuniciranja je bilo predstavljenih in pokomentiranih tudi nekaj dobrih praks, med drugimi tudi naš video Izberimo življenje in recimo NE alkoholu iz naše poletne družbeno ozaveščujoče kampanje Izberimo življenje in z našimi mladimi ambasadorji skupaj recimo NE hitrosti in alkoholu.

Več o dogodku si preberite tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.