Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Utriki z drugega dela delavnic zv0zi na OŠ Šmihel

OŠ Šmihel 09032021 (1)

Tudi tokrat je bila e-delavnica varne mobilnosti na OŠ Šmihel vodena skozi osebno pripoved ambasadorja, ki je bil v prometni nesreči huje telesno poškodovan ter izgubil bližnje.

Poleg tematike uporabe

  • varnostnega pasu,
  • naletnih tež,
  • poti ustavljanja ipd.

smo se dotaknili tudi tematike vzorokov za nastanek prometnih nesreč, kjer so učenci sami izpostavili, da med naštetimi manjka alkohol in prepovedane droge.Po poročanju Agencije za varnost prometa je bila v letu 2020 tretjina smrti v PN zaradi alkoholiziranih povzročiteljev. Največ prometnih nesreč s smrtnim izidom so povzročili alkoholizirani udeleženci iz starostne skupine med 18-24 leti in med 45. in 54. letom.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.