Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pričetek nacionalne preventivne akcije VARNOSTNI PAS

Foto: Robert Balen

Agencija za varnost prometa danes, 8. marca 2021, pričenja z nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas, ki bo trajala do 14. marca 2021.

Akcija je namenjena opozarjanju na pomembnost pripetosti z varnostnim pasom vseh potnikov v vozilu na vsaki, tudi najkrajši poti ter povečanju deleža pripetosti z varnostnim pasom. Agencija za varnost prometa je namreč z nedavno terensko raziskavo z opazovanjem stopnje pripetosti voznikov motornih vozil ugotovila, da še vedno preveč voznikov ne uporablja varnostnega pasu.

V 11 mestnih občinah v le štirih urah skoraj 2.200 voznikov motornih vozil brez varnostnega pasu.

⬇️

zaskrbljujoč podatek z nedavne terenske raziskave AVP z opazovanjem stopnje pripetosti voznikov motornih vozil.


Pomembnost uporabe varnostnega pasu je tematika, ki ima stalno mesto med vsebinami varne mobilnosti na naših e-delavnicah za učence OŠ in SŠ.


Več o akciji in rezultatih terenske raziskave si preberite tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.