Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dan žena – hvala vam!

DAN ŽENA

“O dnevu žena smo se učili že v vrtcu in šoli. Učiteljice so nas podučile, da je to praznovanje ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk, kar pravzaprav najbrž nismo niti dobro razumeli. Razumeli pa smo, da je lepo mamicam narisati kakšno risbico, tisti dan biti še posebej priden in ji izreči kakšno lepo besedo, verz, pesmico. Ni dvoma, sledil je tisti velik, topel, nežen objem in širok nasmeh in izraz sreče v očeh. Se mi zdi, da kar z obeh strani. Sledile so še babice, tete, prijazne sosede in družinske prijateljice, ki smo jih srečali tistega dne. Spominjam se tudi številnih moških, ki so ob cestah ali pločnikih hiteli s šopkom nageljnov, najbrž svojim ženam ali ljubljenim ženskam naproti.
Kasneje sem na mednarodni ravni spoznaval, da se ta dan ne obeležuje v vseh državah sveta, da je pogled na ta dan vezan na kulturni, politični sistem in dojemanje posamezne države, njenih državljanov. Na življenjski poti sem spoznaval veliko moških in tudi žensk. Dobrih, odličnih, toplih, ljudi, ki jim pravimo kolegi, z nekaterimi so se stkala prijateljstva, spoštljivi in globoki stiki, razočaranja in tisti posebni odnosi, kjer se je eden ali drugi oziroma oba, moral za odnos ponuditi nekaj več, dati delček sebe, se čemu odreči, dati skupen cilj nad svojega, lastnega.
Obstaja pa še ena pot, pot, ki je prišla sama od sebe in sicer potovanje med ljudmi, ki so jih posledice prometnih nesreč najhuje prizadele. Tu sem spoznaval strah, padce, obup, razhajanja, prošnje, pričakovanja, jezo, bes, ljubezen in odpuščanja. Spoznaval sem razliko med moškim in žensko, razumevanjem življenjskim izzivom, spoznaval sem bistvo življenja. Življenja, ki ga imamo kot največji dar tukaj in zdaj.
Torej 8 marcu podarimo še ostalih 364 dni, ščepec spoštovanja in ljubezni in počasi bomo spoznavali bistvo skupnega sobivanja in življenja.
Iskrene čestitke!”

Robert Štaba

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.