Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrla 51-letna peška

PN 07032021

Policija poroča o novi smrtni žrtvi na slovenskih cestah:

“7. 3. 2021 ob 14.50 se je izven naselja Predmeja v občini Ajdovščina, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. 45 letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Lokavca proti Predmeji. Izven naselja Predmeja je pripeljal do skupine peščev, ki so hodili v nasprotni smeri, ob desnem robu ceste, gledano v smeri njegove vožnje. Pri tem je trčil v 51 letno peško, ki je po trčenja padla preko manjšega zidu, v prepad ob cesti in je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.”

Vir.


Spletni medij 24ur.com poroča:

“Voznik, ki je zbil peško, vozil preblizu robu cestišča

Po tragični prometni nesreči na cesti od Lokavca do Predmeje, so policisti sporočili podrobnosti. 51-letna peška je umrla, ker je voznik osebnega vozila vozil preblizu desnemu robu vozišča, pri tem pa je z desnim vzvratnim ogledalom oplazil peško, ki je pri tem izgubila ravnotežje in padla v globino.

V nedeljo, ob 14.50, se je na regionalni cesti od Lokavca do Predmeje (občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot so sporočilu s PU Nova Gorica, je bil vzrok tragične nesreče vožnja preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila.

Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da se je 45-letni voznik avtomobila med vožnjo na omenjeni cestni relaciji, kjer vozišče poteka v klanec navzgor, v ožino in levi nepregledni ovinek, srečeval z drugim osebnim vozilom, bele barve, neznanih registrskih številk in neznane znamke, ki je vozil v nasprotni smeri. 

Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov 45-letni voznik ni vozil na takšni oddaljenosti od desnega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. V tistem trenutku je po njegovi desni strani ob robu vozišča iz smeri Predmeje v koloni hodila skupina petih pešcev; kot zadnja v vrsti je hodila 51-letna peška. 45-letni voznik osebnega vozila je z desnim vzvratnim ogledalom zadel peško. Po trčenju oz. oplaženju je 51-letnica posledično izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid višine 0.60 metra v globino 30 metrov pod nivojem vozišča ter na kraju tragične nesreče podlegla telesnim poškodbam.

O nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila pristojne pravosodne organe. Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnice.

Vozniku avtomobila je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica in Policijske postaje Ajdovščina in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina.

“Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda 45-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici,” so sporočili s PU Nova Gorica.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.