Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči na glavni cesti Slovenska Bistrica–Ptuj pri odcepu za Pragersko udeležena tri vozila, ena oseba je umrla

PN 05032021

Spletni medij 24ur.com poroča o prometni nesreči s smrtnim izzidom:

“Okoli pol sedmih se je na glavni cesti Slovenska Bistrica–Ptuj, pri odcepu za Pragersko, v smeri Ptuja, zgodila prometna nesreča IV. kategorije, so sporočili s PU Maribor. V nesreči je ugasnilo tudi življenje. Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Slovenska Bistrica–Ptuj, pri Pragerskem na obvoznici. Obvoz za osebna vozila je skozi Pragersko.

Kot so še sporočili s Policije, so bila v nesreči udeležena tri vozila, ena oseba je bila v vozilu še ukleščena in je bila že odpeljana v bolnišnico, druga pa je v prometni nesreči umrla.

Več podrobnosti o nesreči naj bi bilo znanih še danes, še dodajajo na PU Maribor, kjer pojasnjujejo, da je to v letošnjem letu na območju PU Maribor že druga prometna nesreča IV. kategorije.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.