Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vizionarka, ki je že pred leti poosebljala svoje poslanstvo in tudi Vizijo NIČ

Zarja Jana 03032021 (2)

Verjemite mi, da nekaj let nazaj, ni bilo prav nobene obveze ali velike potrebe, da bi ravnateljica enega izmed ljubljanskih vrtcev za vzgojiteljice, starše in otroke organizirala delavnice in programe Varna mobilnost – Živimo Vizijo NIČ.

Vendar jih Dragica Kraljič je. Še več, vedno jim je dodala svojo noto, pogled, razmišljanje, izkustvo, predvsem pa, je kot vizionarka vedela, zakaj to počne in podaja te vsebine, zgodbe, ki jih piše življenje, tistim, ki smo jim zaupali naše najmlajše, našo bodočnost, naš smisel – naše prečudovite otroke.

Ja, se strinjam, vsi ki jo poznamo vemo, da je srčnost, predanost svojemu poslanstvu vtkana v Dragico, na vseh ravneh njenega življenja tako profesionalno kot osebno. In danes, ko kot upokojenka s sinom Janekom uživa vsakdanje življenje, v naravnem biseru Slovenije, ni prav velike potrebe, da v kolumni omeni sporočilnost in poslanstvo Zavoda Varna pot.

Pa ga je, v včerajšnji kolumni Zarje Jane – Nenavadna mama je previdna. Draga Dragica, sam bi ti najraje dal nek drug naslov Nenavadna mama je vizionarka. Uživajta v naravi in srečno.

Robert Štaba

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.