Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči umrla 58-letna peška

PN 02032021

Policija poroča o smrtni prometni nesreči:

“2. 3. 2021 ob 17. uri se je v naselju Čentiba, občina Lendava, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 63-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Dolina pri Lendavi. Ko je v naselju pripeljal po klancu navzdol v blagi levi ovinek, je s sprednjim desnim delom vozila trčil v 58-letno peško, ki je zaradi hudih poškodb med prevozom v bolnišnico umrla.”

Vir.


Delo poroča, da je voznik vozil pod vplivom alkohola:

“Alkoholizirani voznik trčil v peško, nesreča je bila zanjo usodna

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je voznik osebnega avtomobila v naselju Čentiba trčil v 59-letno peško.

V naselju Čentiba na območju občine Lendava je danes ob 17. uri prišlo do hude prometne nesreče, je sporočila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Nesreča je zahtevala prvo letošnjo smrtno žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je voznik osebnega avtomobila trčil v 59-letno peško, ki je hodila po desnem robu vozišča.
Policisti so ugotovili, da je voznik vozil preblizu desnemu robu vozišča in trčil v peško, ki je hodila v smeri njegove vožnje. Poleg peške je po vozišču hodil še njen partner, a v nesreči ni bil poškodovan. Poškodovano peško je na kraju nesreče oživljalo zdravstveno osebje. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je umrla.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega bo podana kazenska ovadba. Kraj nesreče sta si ogledali preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Vir.