Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Tri leta zapora, dve leti prepovedi vožnje za smrt mladega življenja

pešec

Spletni medij 24ur.com poroča o sodbi sodišča, ki je taksistu Zemirju Hušidiću, ki je decembra 2016 na za promet zaprti Slovenski cesti v Ljubljani do smrti zbil 18-letnika, dosodilo tri leta zapora ter dve leti prevode vožnje:

“Taksistu Zemirju Hušidiću, ki je decembra 2016 na za promet zaprti Slovenski cesti v Ljubljani do smrti zbil 18-letnika, je sodišče dosodilo tri leta zapora. Izreklo mu je tudi prepoved vožnje motornih vozil kategorije B za najdaljši možni čas, dve leti.

Tragedija se je zgodila 10. decembra 2016 okoli pol treh zjutraj. Takrat 38-letni Hušidić je z osebnim vozilom znamke Mercedes Benz vozil po Slovenski cesti v Ljubljani, od Cankarjeve ceste proti Šubičevi ulici. Ko je pripeljal pred križišče s Šubičevo ulico, je vozišče Slovenske ceste po zaznamovanem prehodu za pešce prečkal 18-letnik. Kljub sunkovitemu zaviranju je trčil v pešca, ki ga je odbilo na pokrov motorja, nato pa je padel na vozišče, kjer je obležal. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center.

Taksist je v svoj zagovor povedal, da je čakal na stranke pri diskoteki Top Six, da jih pelje v klub Cirkus. Z njimi v avtu je speljal, in kot je dejal, prevozil določeno razdaljo. Potem se spomni le še trčenja. Po izračunu sodnega izvedenca je taksist v 18-letnika trčil s hitrostjo 70 kilometrov na uro.

“Šlo je za nekaj sekund nepremišljenega ravnanja. Ne gre za nevarnega voznika, ne pred nesrečo ne po njej ni bil kaznovan zaradi prometnega prekrška,” je pred razsodbo dejal njegov zagovornik Žiga Peternel. Predlagal je pogojno kazen, če pa ta vendarle ne bi prišla v poštev, pa največ dve leti zaporne kazni, ki bi jo odslužil z delom v splošno korist. Tožilka Liljana Tomič pa je po poročanju Dnevnika predlagala štiri leta in pol zapora.

“Družina zaradi izgube sina neznansko trpi. Še dodatno pa jo je prizadelo, da je tudi po nesreči še vozil kot taksist, kot da se ne bi nič zgodilo,” je pred izrekom sodbe povedala pooblaščenka družine umrlega 18-letnika Tina Boštjančič, povzema Delo.

Hušidić pa je v zaključni besedi še enkrat ponovil, da obžaluje dogodek, in poudaril, da mu je žal staršev. Krivde za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti ni priznal, ker nesreče ni mogel preprečiti, še pišejo časniki.”

Vir.