Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijana voznica z otrokom v avtomobilu ovirala promet

alko-kljuci

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na neodgovorno voznico je murskosoboške policiste v poznih večernih urah opozorila občanka. Močno vinjena voznica je odklonila preizkus alkoholiziranosti in se je nedostojno vedla do policistov. Na kraj dogodka so poklicali sorodnika, ki je mladoletno hčer in voznico odpeljal domov. Zoper voznico bo vložen obdolžilni predlog.

Policisti PU Murska Sobota so v ponedeljek okoli 22.30 prejeli prijavo občanke, da se na cesti med Mursko Soboto in Noršinci v osebnem avtomobilu joče deklica, voznica, ki je pod vplivom alkohola, pa se z avtom noče umakniti s ceste.

Na kraj so prihiteli policisti in ugotovili, da je bila voznica pod močnim vplivom alkohola. V postopku ni želela sodelovati in se je nedostojno vedla do policistov, so še sporočili z murskosoboške enote.

Ker preizkusa alkoholiziranosti ni opravila po navodilih, so ji policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonila. V vozilu je bila tudi njena hči; policisti navajajo, da je šlo za mlajšo mladoletnico. Na kraj dogodka so poklicali sorodnika, ki je obe odpeljal domov. Zoper voznico bodo podali obdolžilni predlog.

Možje v modrem tako vse udeležence v cestnem prometu znova pozivajo, naj za volan sedejo le trezni, posebno odgovorno pa naj ravnajo, ko imajo v vozilu še otroka. Če voznik uživa alkohol, naj se ne odloči za vožnjo v cestnem prometu, temveč naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa naj se odločijo za uporabo javnega prevoza.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.