Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Povzročil nesrečo in pobegnil, na kraju ostali dve poškodovani osebi

Policija

Spletni medij 24ur.com poroča:

“V petek je povzročitelj prometne nesreče na Lazah v Tuhinju pobegnil s kraja dogodka. V nesreči je bila ena oseba lažje, druga pa težje poškodovana, saj je med nesrečo padla v globino. Obe so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Prav tako v petek je voznik osebnega vozila zbil pešca, oba sta bila alkoholizirana in kršila policijsko uro. V soboto pa je oseba med vožnjo padla s traktorja, zaradi hudih poškodb pa so jo v UKC Ljubljana odpeljali s helikopterjem

V petek, nekaj po 22. uri, so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na Lazah v Tuhinju. Kot kaže, je voznik osebnega vozila vozil od Kamnika proti Motniku ter v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v pravilno vozečo voznico osebnega vozila. 

Ob prihodu policistov na kraj je bila lažje poškodovana voznica osebnega vozila, ki so jo nato s kraja odpeljali z reševalnim vozilom. Povzročitelj prometne nesreče je pred tem s kraja že odšel. V bližini kraja nesreče so policisti izsledili težje poškodovano osebo, ki se je poškodovala pri padcu v globino in je bila prav tako odpeljana z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. 

Kot so še sporočili iz PU Ljubljana, preverjanje okoliščin trenutno še intenzivno poteka. Po vseh znanih dejstvih in okoliščinah nesreče bodo policisti ustrezno ukrepali.

Med vožnjo padla s traktorja, zaradi hudih poškodb v UKC Ljubljana odpeljana s helikopterjem

V soboto, okoli 12. ure, so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči v Vodicah pri Gabrovki. Voznik traktorja je na osi med traktorjem in prikolico prevažal sopotnico, ki je med vožnjo izgubila ravnotežje, ter padla po vozišču. Ker se je med padcem huje telesno poškodovala, so jo v UKC Ljubljana odpeljali s helikopterjem. Po do zdaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo.

Policisti so vozniku traktorja odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Trenutno še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestne prometu, o vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Voznik osebnega vozila zbil pešca, oba sta bila alkoholizirana in kršila policijsko uro

V petek okoli 23.30 se je v naselju Zgornje Koseze zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila. Nesreča se je zgodila, ker je pešec neoznačen in v temnih oblačilih hodil po neosvetljenem vozišču, kjer je v njega trčil voznik osebnega vozila. V nesreči je bil pešec lažje poškodovan. 

Oba sta morala opraviti preizkus alkoholiziranosti, ki je pri vozniku pokazal 0,20 mg/l, pri pešcu pa 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Oba sta prav tako kršila odlok o prepovedi gibanja med 21. in 6. uro. Za vse navedene kršitve je bil obema izdan plačilni nalog, vozniku pa tudi začasno odvzeto vozniško dovoljenje.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.