Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ustavili in pridržali voznico s skoraj tremi promili alkohola

index

Že nizka vsebnost alkohola v krvi vpliva na posameznikove vozniške sposobnosti, pri visokih vsebnostih pa se tveganje za nastanek prometne nesrečo močno zviša. Kako zaužitje alkohola vpliva na človeka med vožnjo? Preverite na www.nazdravi.si/o-alkoholu/


Spletni medij 24ur.com poroča:

“Alkohol ne sodi za volan, a vse preveč je neodgovornih voznikov, ki se tega nikakor ne zavedo. Tako so policisti na Bledu ustavili voznico, ki je vozila s skoraj tremi promili alkohola v krvi, na območju Slovenskih Konjic pa 36-letnega voznika, ki je pijan trčil v drevo.

Blejski policisti so v četrtek zvečer obravnavali voznico, ki je vozila s skoraj tremi promili alkohola (1,37 mg/l) v krvi, zaradi česar so jo tudi pridržali. Zaradi hujšega prekrška proti njej poteka prekrškovni postopek, sporočajo s PU Kranj in dodajajo, da se tveganje pri vožnji pod vplivom alkohola začne že pri 0,09 mg/l alkohola, ko se poslabša sposobnost opazovanja premikajočih se luči. Zato vozite trezni in ne ogrožajte drugih, še svetujejo.

Na območju PU Celje so v četrtek zvečer obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo. Policisti so ugotovili, da je voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščeni različni registrski tablici. Vozil je tudi pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel v krvi 1,01 mg/l alkohola. Vozniku so policisti začasno zasegli vozilo, ga pridržali ter mu izdali plačilni nalog.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.