Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan mladoletnik med policijsko uro povzročil prometno nesrečo

pijana voznja2

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Ne le brez vozniškega izpita, mladoletnik je za volan sedel tudi pod vplivom alkohola in se odpeljal. In to v času policijske ure. Ker je vozil prehitro, je izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo.

Črnomaljske policiste so zjutraj okoli 4. ure obvestili o prometni nesreči pri Vrčicah. Policisti, ki so opravili ogled in zbirali obvestila, so ugotovili, da je nesrečo povzročil mladoletnik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo.

Mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola. 

Policisti bodo na sodišče podali obdolžilni predlog, so sporočili s PU Novo mesto.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.