Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policija išče nevarnega voznika

prehitra vožnja

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Policisti pozivajo vse, ki so v nedeljo pozno popoldne videli ali se celo morali izogniti nevarnemu vozniku, ki je v nasprotni smeri vožnje vozil po ljubljanski obvoznici od izvoza na Celovško cesto proti Brdu, naj se jim oglasijo. Voznik osebnega vozila znamke BMW je namreč s svojo vožnjo ogrožal svoje življenje in življenje drugih udeležencev v prometu.

Ljubljanski policisti so v nedeljo, okoli 19. ure, na ljubljanski obvoznici obravnavali kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kaznivega dejanja je osumljen neznani voznik osebnega vozila znamke BMW serije 1, temne barve, ki je peljal po obvoznici od izvoza na Celovško cesto proti Brdu v nasprotni smeri vožnje. Policisti prosijo vse morebitne priče, še posebej tiste, ki so se omenjenemu vozniku morali izogibati, so bili ogroženi ali so videli registrsko številko omenjenega vozila, da to sporočijo na telefonsko številko Postaje prometne policije Ljubljana na številko 01/583 88 20, številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.