Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Oplotnici umrl 22-letnik

PN 14022021

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Na lokalni cesti Dobriška vas–Oplotnica se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 22-letni moški. Kot so sporočili mariborski policisti, je v levem ovinku zapeljal na desno bankino, nato pa sunkovito zavil v levo, preko lokalne ceste v gozd, kjer je trčil v drevo. V vozilu je bil sam.

Mariborski policisti so bili ob 13.36 obveščeni, da se je pred Oplotnico, na lokalni cesti Dobriška vas–Oplotnica, zgodila prometna nesreča. 

Opravili so ogled kraja dogodka in ugotovili, da je 22-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Oplotnice. V levem ovinku je zapeljal na desno bankino, nato pa sunkovito zavil v levo, preko lokalne ceste v gozd, kjer je trčil v drevo. V vozilu je bil sam in je na kraju nesreče umrl. V vozilu je ostal ukleščen in so ga s tehničnim posegom iz vozila spravili gasilci. 

Policisti so odredili izdelavo nekaterih izvedeniških mnenj. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo, so sporočili s PU Maribor.

V letošnjem letu je to tem na območju sicer prva prometna nesreča IV. kategorije.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.