Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Otroci ponovno v prometu

F4F7858E-C385-455A-B42E-1A1013992325

Virtualni šolski sistem, “zoomanje” so naše otroke za nekaj mesecev umaknili iz aktivne vloge v cestnem prometu. Ne spominjam se, da bi kdarkoli otroci toliko prosili, si želeli, celo protestirali, da se vrnejo v šolske klopi. V ponedeljek se bo pričakovanje, želja vrnila in preplavila jih bo razposajenost, veselje, druženje.
Dragi starši, stari starš, skrbniki, opomnite otroke in mladostnike na pravila, obnašanje, kulturo in sodelovanje v prometu. Če ste pozabili zakaj, je odgovor zelo preprost:

naša vloga pri tem je jasna:

Na prenekaterih lokacijah bodo nasi kolegi iz Zveze ZŠAM, lokalnih SPV, Policije, mestnih redarjev bdeli nad varnim ravnanjem vseh udeležencev.

Nasvet in opomnik pa si velja prebrati tudi na straneh Agencije za varnost prometa.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.