Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

14 letni mladenič, brez izpita, z neregistriranim vozil trčil v policijsko vozilo

Policija

Spletni medij 24ur.com poroča o 14-letniku, ki je z odjavljenim avtomobilom trčil v policijski avto in pobegnil.

“Koprski policisti so imeli te dni polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, pa tudi s pobeglimi. V dveh primerih so obravnavali voznika, ki sta celo trčila v policijsko vozilo, nato pa odpeljala s kraja nesreče. Eden od teh je bil 14-letnik, ki so ga možje v modrem dohiteli po dobrem kilometru, drugi pa moški, ki je pred tem v vasi Klenik skušal vlomiti v hišo.

Koprski policisti so bili v nedeljo, 7. februarja ob 10.50 obveščeni, da nekdo z neregistriranim vozilom divja po vasi Koče.

Še preden jim je voznika uspelo ustaviti, je med Kočami in Orehkom trčil tudi v policijsko službeno vozilo.

Policisti so mu namreč pripeljali nasproti po makadamu, voznik pa zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti. Na mokri makadamski cesti je tako po boku oplazil policijsko službeno vozilo, nato zapeljal izven vozišča v nabrežino, s te vzvratno in trčil v zadnji del policijskega avtomobila, nakar pa odpeljal s kraja.

Policist je zapeljal za pobeglim voznikom. Po dobrem kilometru sta policista vozilo dohitela in ustavljala z modrimi lučmi, mladoletni voznik pa je tedaj ustavil sam.

Policisti so ugotovili, da je osebni avto vozil 14-letnik, s 15-letnim sopotnikom. Vozilo je odjavljeno iz prometa. Osebni avto so zasegli, vozniku sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pobeg s kraja prometne nesreče, ker je vozil neregistrirano vozilo in zaradi kršitve ZNB, sopotniku pa sledi globa po ZNB.

V vasi Klenik pa je v nedeljo nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar je storilca pregnal sosed. Policisti so po pridobljenih informacijah izsledili pobeglo vozilo na cesti od Košane proti Divači. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so ga večkrat hoteli ustavit z modrimi lučmi, zatem je pobegli voznik ustavil na izogibališču, ustavili so se tudi policisti. Nato pa je polkrožno obrnil v levo in trčil v policijsko vozilo. Policisti so nadaljevali s sledenjem, pri Čepnem je pobegli voznik s ceste zapeljal v gozd. Tam so mu policisti nehali slediti. Pobegla osumljena so nato prijeli v vasi Čepno. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba, so še pojasnili na koprski policijski upravi.

Tudi sicer so imeli primorski policisti minuli podaljšan konec tedna polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. 

V petek ob 21.50 so tako v Izoli ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila iz Strunjana. Napihal je 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l), zoper njega bodo podali obdolžilni predlog. 

V soboto ob 3.40 so policisti na avtocesti na Bivju kontrolirali 26-letno voznico osebnega avtomobila, ki se je vračala domov iz službe. Alkotest je pokazal 0,71 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog. Popoldne istega dne so v Pradah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,63 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. Ob 18. uri pa so v Hrvatinih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Tudi zoper njega bodo podali obdolžilni predlog. V soboto ob 22. uri pa so imeli policisti na počivališču primorske avtoceste Ravbarkomanda (v smeri Ljubljane) v postopku 30-letnega voznika začetnika. Ker je napihal 0,79 mg/l, so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Policisti so voznika tudi pridržali, sledi obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 18. uri pa so v Kopru ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu odredili alkotest. Ta je pokazal 0,75 mg/l.  Tudi zoper njega bodo podali obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Koper.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.