Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V naselju namesto 50 km/h vozil kar 104 km/h

Hitrost

HITROST….zmanjšuje količino razpoložljivega časa, da bi se izognili trčenju, povečuje verjetnost trčenj in povečuje resnost nesreče, ko se pojavi.

Problema hitrosti se navadno ne zavedamo, ker si ga niti ne znamo predstavljati. Lahko pa si predstavljamo posledice padca v globino. Trk pri 50 km/h podoben padcu 10m v globino, 70 km/h pomeni padec s skoraj 20m v globino, pri 90 km/h pa z več kot 31m.


Spletni medij 24.ur poroča:

“Tisoč evrov globe in devet kazenskih točk si je prislužil voznik, ki je v naselju Dolnja Počehova namesto 50 km/h vozil kar dvakrat hitreje.

Mariborski policist je v torek dopoldne z dopplerjevim radarjem na regionalni cesti v naselju Dolnja Počehova vozniku osebnega vozila izmeril prekoračeno hitrost. Voznik je namreč na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti s prometnim pravilom za vožnjo v naselju omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 104 km/h, kar je 54 km/h ali dvakrat več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa tisoč evrov in stranska sankcija devet kazenskih točk.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.