Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

21-letnik v ovinku vozil po levi, povzročil nesrečo in peš pobegnil

alkopeš

Kot aktivni udeleženci v prometu smo vsi odgovorni za lastno varnost in varnost vseh ostalih udeležencev.

Bodimo odgovorni in soustvarjajmo varno mobilnost.

Bodimo 0,0 in imejmo Čisto nulo, čisto vest.

Uresničujmo cilje Vizije NIČ.


Spletni medij 24.ur poroča:

” V torek zvečer je v Podvrhu 21-letni voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče. Kot kaže, je v ovinku vozil po levi strani vozišča in se zaletel v avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Policisti so pobeglega povzročitelja našli na območju Krškega in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Nekaj po 20. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Podvrhu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in pobeglega voznika našli na območju Krškega. 

Med postopkom so ugotovili, da je 21-letni povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligrama alkohola. Odredili so mu strokovni pregled in o okoliščinah seznanili okrožnega državnega tožilca in preiskovalno sodnico. 

Kot kaže, je 21-letnik v ovinku zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 28-letni voznik. “Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu,” so še sporočili s PU Novo mesto.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.