Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan povzročil nesrečo, nato pa pobegnil s kraja

index

Spletni medij 24ur.com poroča:

”Med Rogaško Slatino in Rogatcem se je v petek zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčili osebni vozili s stranskimi ogledali. Povzročitelj je pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili.

S celjske policijske uprave so sporočili, da so v petek popoldne na območju Rogaške Slatine obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Med Rogaško Slatino in Rogatcem sta z ogledali namreč trčili dve osebni vozili. Trčenje je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v levem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in odpeljal s kraja, ne da bi ustavil.

Voznika so kmalu po prometni nesreči izsledili, preizkus z alkotestom pa je pokazal, da je imel v krvi dva promila alkohola. Kot so še sporočili s PU Celje, bodo povzročitelja zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje kazensko ovadili.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.