Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznica trčila v peško, ki je tekla po napačni strani ceste

cesta

Spletni medij 24.ur poroča:

” V četrtkovi prometni nesreči, ki jo je povzročila voznica, ki je vozila preblizu roba, se je poškodovala peška, ki je nepravilno tekla ob desnem robu, ko je voznica trčila vanjo. Voznica je napihala, peško pa so odpeljali v ljubljanski UKC.

Sinoči se je na cesti v naselju Zagorica nad Kamnikom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Kot so sporočili ljubljanski policisti, se je nesreča zgodila, ker je voznica zaradi vožnje preblizu roba trčila v peško, ki je nepravilno tekla ob desnem robu.

Po prvih podatkih se je peška v nesreči lažje poškodovala, prepeljali pa so jo v ljubljanski UKC. Policisti so ugotovili, da je imela voznica 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku, odredili pa so ji tudi strokovni pregled. “Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje,” so še sporočili s PU Ljubljana.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.