Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Ukrajinski voznik tovornjaka že navsezgodaj po avtocesti vozil pijan

tovornjaki2

Spletni medij 24ur.com poroča:

“Policisti PU Maribor so bili obveščeni o tovornjaku, ki iz Murske Sobote vozi proti Mariboru in s katerega padajo kosi ledu. 49-letnega ukrajinskega voznika so ustavili pri izvozu za Rogozo in ugotovili, da je bil že zjutraj pod vplivom alkohola. Oglobili so ga, mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Mariborski policisti so bili včeraj ob 6.22 obveščeni, da s tovornega priklopnega vozila slovaških registrskih oznak, ki je peljalo po avtocesti A5 med Mursko Soboto in Mariborom, padajo kosi ledu.

Policisti so voznika, 49-letnega državljana Ukrajine, ustavili na avtocesti A1, pri izvozu Rogoza.

Poleg omenjenega prekrška so ugotovili, da je imel voznik ob tako zgodnji uri, čeprav bi moral biti popolnoma trezen, v organizmu že 0,40 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l). Policisti so ga takoj oglobili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.”

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.